• Volg ons op Telegram https://t.me/kanaalNBZO

Wist-je-Datjes

 

Ventileren - hoe en wanneer?

Ventileren in het koude jaargetijde heeft zin, want het kost veel meer energie om vochtige lucht warm te houden dan droge lucht. Het koude lucht buiten bevat doorgaans veel minder vocht dan het warme lucht binnen. Maar kost het dan niet energie om de koude lucht eerst op te warmen? Hoe en wanneer moet je ventileren? 

Lees meer »

Breng water op 2 manieren tot leven

Water is een eerste levensbehoefte. In Zuid Oost Brabant wordt vrijwel al het drinkwater gewonnen uit ondergrondse bronnen. Dit is gunstig voor de kwaliteit van het drinkwater. De distributie is betrouwbaar, hier zijn we Brabant Water erkentelijk voor. Hoe kun je water tot leven brengen?

Lees meer »

Ooit heette een geschoten bizon euro

Stel je voor dat je in de prehistorie net een bizon hebt geschoten waarvan je zes maanden kunt eten. Maar je hebt geen koelkast en die bizon zal bederven. Dus ga je stukken vlees inwisselen voor andere goederen zoals potten, pannen, dierenhuiden. Helaas heb je deze spullen nooit op hetzelfde moment beschikbaar of nodig. Zo zijn er andere uitwisselingsmiddelen nodig, zoals schelpen, zout of stukjes edelmetaal. 

Lees meer »

Wat je vast nog niet weet over lokaal geld

Veel mensen kopen hun spullen online bij grote webwinkels.Lokale bedrijven voeren zo een ongelijke strijd tegen grote internationale bedrijven die  vaak schaalvoordeel en een gunstig internationaal belastingklimaat hebben. Het resultaat is leegstand en minder bedrijvigheid in de regio. Hoe dit op te lossen? 

Lees meer »